1. Nieuws
  2. Tipje van de sluier nieuwe kantoorpand Efko Beton

Tipje van de sluier nieuwe kantoorpand Efko Beton

In deze laatste week voor de bouwvak wordt er hard gewerkt aan de laatste opleverpunten voor het nieuwe kantoorpand van Efko Beton. In onderstaande fotoserie delen we een aantal mooie details. Een tipje van de sluier!

Gebruik van elementen uit de eigen fabriek

Eerder deelden we al dat de verdiepingselementen door Efko Beton zelf geproduceerd zijn. Maar dat zijn niet de enige elementen van eigen makelij. In de fotoserie is een bijzonder betonelement te zien dat ook zelf is ontworpen en geproduceerd. Dit element krijgt een stijlvolle en in het oog springende plek in het nieuwe pand.

Energie en groen

De realisatie van het nieuwe kantoorpand maakt deel uit van een meerjarenplan voor een energieneutralen locatie. Dit komt onder meer terug in het ontwerp en de bouw van het nieuwe kantoorpand, de renovatie van de loods en de plaatsing van zonnepanelen. Ook de groen wand bij binnenkomst is een in het oog springend element en staat symbool voor vergroening en verduurzaming; kernthema’s waar Efko Beton zich actief voor inzet.

Oud versus nieuw vanuit de lucht

Naast het tipje van de sluier van het pand, zowel het interieur als de aanplanting en bestrating buiten, is op de eerste luchtfoto prachtig te zien hoe oud en nieuw zich tot elkaar verhoudt. Op de voorgrond aan het Prinses Margrietkanaal het nieuwe kantoorpand en de gerenoveerde loods daarachter. En centraal op de foto het huidige kantoor.

Kleurgebruik en natuurlijke materialen

Voor het ontwerp van het nieuwe kantoorpand is gebruik gemaakt van warme kleuren en natuurlijke materialen. Nu het steigerwerk achter de rug is, is duidelijk te zien hoe de bijzondere metselstenen zowel de buitenkant van het pand warmte geven en ook terugkomen in het interieur van het nieuwe pand. In combinatie met de natuurlijke, houten wandbekleding en de donkere accentkleuren is er een stijlvolle werkomgeving gerealiseerd.

Zoals gezegd: het is een tipje van de sluier. Er is duidelijk te zien dat er nog heel wat werk wordt verzet. Daar zal de komende weken aan worden gewerkt. Daarna is het tijd voor de verhuizing! We houden jullie uiteraard op de hoogte.

 

Menu