WATERMETERPUTTEN

De 2 standaardtypen watermeterputten zijn goedgekeurd door de gerenomeerde waterbedrijven en voorzien van gemonteerde traanplaat, aluminium bovendeksel met uitzetijzer, slotvoorziening, trapbeugel, geïsoleerd houten tussendeksel (30mm PU-isolatie) en twee waterdichte wanddoorvoeren beulco (klantkeuze tussen Ø25, Ø32, Ø40, Ø50).

BESTEL UW WATERMETERPUT ONLINE

TOEPASSINGEN WATERMETERPUTTEN EFKO BETON

De putten worden buiten toegepast als opstelling voor aansluiting op het openbare drinkwaterleidingnet. In de put wordt een watermeter geplaatst (vaak door het waterbedrijf). De uitgaande aansluiting vanaf de watermeter dient door de gebruiker verzorgd te worden. We kunnen in overleg de watermeterputten voorzien van waterdichte doorvoeren van diverse maatvoeringen. De meestvoorkomende maatvoeringen kunt u vinden op de technische tekeningen in de downloadomgeving.

VEREISTEN WATERBEDRIJVEN VOOR WATERMETERPUTTEN

  • De watermeter moet in een vorstvrije ruimte worden geplaatst
  • De watermeterputten moeten voldoen aan de gestelde inwendige maatvoeringen (afhankelijk van het type watermeter en het waterbedrijf)
  • De wanden van de watermeterputten moeten worden uitgevoerd in beton, metselwerk of ander duurzaam materiaal, ter beoordeling van het waterbedrijf
  • De watermeterputten moeten afsluitbaar zijn door middel van een slot
  • De meetinrichting moet bereikbaar zijn voor de gebruiker en voor het waterbedrijf
  • Er moet voldoende ruimte zijn om de watermeter en hulpstukken na montage deugdelijk te kunnen ondersteunen en beugelen
  • Afhankelijk van de afmeting van de watermeterput moet het deksel uit meerdere hanteerbare delen worden samengesteld

Efko Beton levert watermeterputten in het verzorgingsgebied van Evides, Dunea, Vitens, WBG, Waternet, PWN, Brabant Water, WMD en Oasen.

MEER INFORMATIE

Voor bestekteksten, specificaties en detailtekeningen verwijzen wij u graag naar de downloadomgeving. Daar vindt u op één centrale plek alle technische informatie van al onze producten. Alle producten worden in de eigen betonfabriek geproduceerd. Heeft u daarom vragen, of heeft u speciale wensen, neemt u vrijblijvend contact met ons op via:
0515 55 93 94 of info@efkobeton.nl.

Menu