DE WATERMETERPUT

Onze 2 standaardmodellen watermeterputten zijn goedgekeurd door de gerenommeerde waterbedrijven. Daarnaast is een watermeterput van Efko Beton voorzien van een gemonteerde traanplaat, aluminium bovendeksel met uitzetijzer, slotvoorziening, trapbeugel, geïsoleerd houten tussendeksel (30mm PU-isolatie) en twee waterdichte wanddoorvoeren beulco (klantkeuze tussen Ø25, Ø32, Ø40, Ø50).

TOEPASSINGEN WATERMETERPUTTEN EFKO BETON

De watermeterputten van Efko Beton worden buiten toegepast als opstelling voor aansluiting op het openbare drinkwaterleidingnet. Aan de binnenkant van de put wordt, meestal door het waterbedrijf, een watermeter geplaatst. De naar buitengaande aansluiting vanaf de watermeter dient door de gebruiker verzorgd te worden. In overleg kan Efko Beton de watermeterputten voorzien van waterdichte doorvoeren van diverse maatvoeringen. In de downloadomgeving kunt u op de technische tekeningen de meestvoorkomende maatvoeringen vinden.

watermeterput

VEREISTEN WATERBEDRIJVEN VOOR EEN WATERMETERPUT

  • Plaats de watermeterput in een vorstvrije ruimte.
  • Een watermetereput moet voldoen aan de vastgestelde inwendige maatvoeringen (afhankelijk van het type watermeter en het waterbedrijf)
  • De wanden van een watermeterput dienen te worden uitgevoerd in beton, metselwerk of een ander duurzaam materiaal, ter beoordeling van het waterbedrijf
  • Een watermeterput dient afsluitbaar te zijn door middel van een slot.
  • De meetinrichting dient bereikbaar te zijn voor het waterbedrijf en de gebruiker.
  • Er dient voldoende ruimte aanwezig te zijn om de watermeter en hulpstukken na de montage deugdelijk te kunnen ondersteunen en beugelen.
  • Het deksel dient, afhankelijk van de afmeting van de watermeterput, uit meerdere hanteerbare delen te worden samengesteld.

Efko Beton levert watermeterputten in het verzorgingsgebied van Evides, Dunea, Vitens, WBG, Waternet, PWN, Brabant Water, WMD en Oasen.

MEER INFORMATIE

Voor bestekteksten, specificaties en detailtekeningen verwijzen wij u graag naar de downloadomgeving. Daar vindt u op één centrale plek alle technische informatie van al onze producten. Alle producten worden in de eigen betonfabriek geproduceerd. Heeft u daarom vragen, of heeft u speciale wensen, neemt u vrijblijvend contact met ons op via:
0515 55 93 94 of info@efkobeton.nl.

Menu