Vervoersknoop Bleizo te Zoetermeer

70 prefab balkbekistingen

Opdrachtgever: Gemeente Zoetermeer / Aannemer: VOBI

  • productie en levering 70 half-prefab funderingsbalken
  • balkbekistingen t.b.v. kespen onder perrons
  • onderdeel realisatie vervoersknoop Bleizo
Vervoersknoop Bleizo Zoetermeer
Vervoersknoop Bleizo Zoetermeer
Vervoersknoop Bleizo Zoetermeer
Efko Beton levert 70 stuks prefab balkbekistingen t.b.v. de kespen onder de perrons van de Heavy Rail.

VERVOERSKNOOP BLEIZO ZOETERMEER

Voor de realisatie van Station Bleizo in Zoetermeer leverde Efko Beton 70 half-prefab funderingsbalken. Deze balken dienen als balkbekistingen voor de kespen onder de perrons van het nieuwe station. In het weekend van 22 april zijn de funderingsbalken geplaatst en afgestort met beton.

LEES MEER
LEES MEER

Efko Beton produceerde de funderingsbalken met diverse afmetingen in de eigen betonfabriek. Zo zijn 34 balken van circa 2,5×1 meter, 6 balken met een formaat van 4×1 meter en 30 balken van ruim 5,5×1 meter geleverd. De balken werden in zes vrachten naar Zoetermeer vervoerd, just in time, zodat logistiek en plaatsing exact op elkaar waren afgestemd. De half-prefab balkbekistingen zijn op locatie over palen gemonteerd en afgestort met beton. Pas daarna kon gestart worden met de aanleg van de vloer van het station.

OVER HET PROJECT

Station Bleizo maakt onderdeel uit van de bouw van het kunstwerk voor de overbrugging van de A12. Op de overbrugging krijgen fietsers, voetgangers en een halte voor RandstadRail een plek. Onder de brug komt aan de zuidzijde van de A12 een NS-station. Aan beide zijden van het viaduct komen in totaal 700 Park+Ride- plaatsen. De uitstraling van het viaduct krijgt veel aandacht. Door de groene uitstraling met bomen, hagen en gras krijgt het viaduct het karakter van een laan: de Laan op Bleizo.

VLOERPLATEN SPOORBRUG ZUIDHORN
Taludwanden beton Werpsterhoek
TALUDWANDEN WERPSTERHOEK LEEUWARDEN
Menu