GRIJPSTENEN

Oude binnensteden kenmerken zich door gezellige straatjes en mooie grachtjes, voorzien van historische kades. In veel historische binnensteden zijn de kades inmiddels toe aan vervanging. Dat vraagt om renovatie met gevoel voor historisch detail.

TOEPASSINGEN GRIJPSTENEN EFKO BETON

Naast de prefab kadeschorten levert Efko Beton grijpstenen voor kademuren. Deze grijpstenen worden net boven de waterlijn ingemetseld.

Omdat op de waterlijn vaak een donkere aanslag ontstaat door vuil zijn de grijpstenen uitgevoerd in hardsteenkleur. Hierdoor ontstaat een mooie belijning en schone overgang naar het bovenliggende metselwerk. Door het geringe gewicht van 16 kg kan de metselaar de steen met mankracht eenvoudig inmetselen.

VEILIGE KEUZE

In veel gevallen worden de genoemde grachten tevens gebruikt voor watertoerisme. Dit maakt de grijpsteen meteen een veilige keuze. Mocht iemand onverhoopt in het water raken, dan kan de drenkeling zich vastgrijpen aan de kade. Via de grijpstenen kan de drenkeling vervolgens naar de dichtstbijzijnde trap bewegen of door toegesnelde hulpdiensten uit het water worden gehaald.

MEER INFORMATIE

Voor bestekteksten, specificaties en detailtekeningen verwijzen wij u graag naar de downloadomgeving. Daar vindt u op één centrale plek alle technische informatie van al onze producten. Alle producten worden in de eigen betonfabriek geproduceerd. Heeft u daarom vragen, of heeft u speciale wensen, neemt u vrijblijvend contact met ons op via:
0515 55 93 94 of info@efkobeton.nl.

GERELATEERDE PROJECTEN →

TWEEDE FASE KADEMUUR MET STRUCTUURPRINT ZWAMMERDAM

ZES PREFAB BRUGGEN LOPIK

RENOVATIE MONUMENTALE KADEMUREN SNEEK

RENOVATIE BALKSTER KADEMUREN LUTS

UITZONDERLIJK HOGE HYBRIDE KADEMUREN THOLEN

KADERENOVATIE HELDERS KANAAL DEN HELDER

120 METER DEKSTENEN CRUQUIUS AMSTERDAM

KADERENOVATIE GAASTMEER

KADEMUUR SPIEGELGRACHT LELYSTAD

NIEUWE KADEMUUR MET STEENMOTIEF VOOR A-KADE MUSSELKANAAL

VERVANGING KADEMUUR BIJ DE SOLWERDERSTRAAT OOST

VERVANGING KADEMUUR WITMARSUM

Prefab Kademuur Kadeschort beton Zeeburgerkade Amsterdam

KADESCHORTEN ZEEBURGERKADE AMSTERDAM

PREFAB KADEMUREN HOUTMANKADE AMSTERDAM

BETONELEMENTEN STEDE BROEC

KADEMUUR ST. ANNAPAROCHIE

KADEMUUR SNEEK

DEKSLOVEN
KADEMUUR STRUCTUURPRINT
Menu