STUWWANDEN

De stuwwanden van Efko Beton worden toegepast in vistrappen en vispassages. De prefab betonnen stuwwanden zijn gemaakt van zelfverdichtend beton en hebben een minimale ontwerplevensduur van 50 jaar.

PREFAB STUWWANDEN VOOR VISPASSAGES EN VISTRAPPEN

Om te kunnen voldoen aan de eisen van de Europese Kaderrichtlijn Water worden nieuwe vispassages aangelegd en bestaande stuwen vervangen door vistrappen en vispassages. Efko Beton ontzorgt waterschappen die verantwoordelijk zijn voor de nieuwbouw en
renovatie van de vispassages en vistrappen. De prefab stuwwanden worden in de eigen betonfabriek op maat gemaakt.

VISPASSAGES TJONGER EN GROOT DIEP

In opdracht van Aannemer Westra uit Franeker produceerde en leverde Efko Beton 25 stuwwanden met een maximale lengte van maar liefst 13 meter. Het werk maakt onderdeel uit van een project voor Wetterskip Fryslân waarbij de Boven Tjonger en het Grootdiep nabij Oosterwolde zijn verbreed en 3 stuwen vervangen zijn door vispassages.

EFKO BETON PRODUCEERT EN LEVERT PREFAB STUWWANDEN VOOR VISPASSAGES EN VISTRAPPEN MET EEN ONTWERPLEVENSDUUR VAN 50 JAAR

  • STUWWANDEN

    Nederland telt ruim 1200 vispassages en vistrappen. Door de aanleg van een vispassage of vistrap kunnen vissen en andere waterdieren op een natuurlijke wijze een obstakel passeren, zoals gemalen, stuwen of dammen. Efko Beton produceert speciaal voor vistrappen en -passages prefab betonnen stuwwanden met een hoge ontwerplevensduur. Door gebruik van duurzaam beton is de vispassage bestand tegen alle milieuklassen en is er geen dreiging van rotting op de waterlijn.

  • TRANSPORT EN PLAATSING

    Onze stuwwanden zijn altijd voorzien van voldoende hijsankers (universeel kogelkopsysteem). Met de bijbehorende hijshaken, bij ons in bruikleen te verkrijgen, kunnen de platen door een kraan eenvoudig gehesen en direct op de juiste plek geplaatst worden.

MEER INFORMATIE

Voor bestekteksten, specificaties en detailtekeningen verwijzen wij u graag naar de downloadomgeving. Daar vindt u op één centrale plek alle technische informatie van al onze producten. Alle producten worden in de eigen betonfabriek geproduceerd. Heeft u daarom vragen, of heeft u speciale wensen, neemt u vrijblijvend contact met ons op via:
0515 55 93 94 of info@efkobeton.nl.

PROJECTEN WAAR DIT PRODUCT IS TOEGEPAST →

VISPASSAGES OOSTERWOLDE

Menu