1. Nieuws
  2. Efko Beton neemt autonome betoninstallatie in gebruik

Efko Beton neemt autonome betoninstallatie in gebruik

In januari heeft Efko Beton een volautomatische betonmenger in gebruik genomen. Deze investering is de opstap naar verdere ontwikkelingen in 2020.

“Klanten stellen terecht hoge eisen aan de betonproducten die Efko Beton levert,” licht Ruud Riemersma van Efko Beton toe. “Door te investeren in een geautomatiseerde betonmenger zijn wij in staat om zeer nauwkeurig te mengen.” Daarnaast is de betoninstallatie aangepast aan de meest actuele veiligheidseisen.

Autonome betoninstallatie
De autonome betoninstallatie waarborgt een consistente kwaliteit door vochtsensoren die het mengsel bijsturen. Ook biedt de installatie mogelijkheden voor nieuw te ontwikkelen mengsels die minder CO2 uitstoten. Via een tablet wordt de installatie bediend en kan het mengsel nauwgezet worden gemonitord. Maar dat niet alleen. Riemersma: “Door de snellere mengtijd wordt er met de autonome betoninstallatie ook een capaciteitsvergroting van maar liefst 50% behaald.”

Zichtwerk en ontwerplevensduur
De investering in de volautomatische betonmenger zorgt er ook voor dat Efko Beton nog beter in staat is om conform klantspecificaties te leveren. “Voor onze projecten is het noodzakelijk om exacte mengverhoudingen aan te houden. Denk bijvoorbeeld aan hogesterktebeton of zichtbeton. Met behulp van deze nieuwe betonmenger zijn we in staat nauwkeurig te mengen en vanaf het mengsel te monitoren.”

Investeren in de betonmenger is de opstap naar een jaar vol ontwikkelingen voor Efko Beton. Daarover later meer.

Menu