DUURZAAM [ ] oog voor natuur en omgeving

EFKO & DUURZAAMHEID

Voor Efko Beton is ontwerpen en produceren met oog voor natuur en omgeving heel vanzelfsprekend. Daarom werkt Efko Beton standaard met CO2 reducerend cement. Ook maken we gebruik van ontkistingsmiddelen op waterbasis en wordt al ons afval gerecycled. Daarnaast maken we gebruik van een volautomatische betonmenger en rijden onze heftrucks op elektriciteit. Het zijn stappen om er voor te zorgen dat op termijn onze productielocatie volledig energieneutraal is.

Efko Beton doet nog meer om te zorgen voor duurzaamheid in de hele keten. We letten bij de inkoop van grondstoffen bijvoorbeeld op de CO2-uitstoot en milieubelasting. Maar dat is slechts een begin. Andere punten waar we op letten om de CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden zijn →

  • Samenwerken met lokale leveranciers. Daarmee houden we de transportkilometers zo laag mogelijk.
  • Gebruik van zelfverdichtend beton. Daardoor hoeven we minder elektriciteit te gebruiken.
  • Combineren van ritten en retourritten voor aflevering bij de klant. Daarmee voorkomen we waar mogelijk dat vrachtwagens leeg terugrijden.
  • Recycling van materialen. Zo maken we van restbeton fundatieblokken. Het betonpuin wat daarna nog overblijft, wordt hergebruikt als toeslagmateriaal in beton of als wegverharding. Het staal voor onze mallen wordt na gebruik gedemonteerd en tot nieuwe mal gevormd. En houten mallen worden gerecycled.

EFKO & DUURZAAMHEID

Ontwerpen en produceren met oog voor natuur en omgeving is voor Efko Beton vanzelfsprekend. Zo werkt Efko Beton standaard met milieuvriendelijk cement. Ook maken we gebruik van ontkistingsmiddelen op waterbasis. Tenslotte wordt al ons afval gerecycled en rijden onze heftrucks op elektriciteit.

Ook in de keten letten we op duurzaamheid. Bij de inkoop van grondstoffen letten we bijvoorbeeld op de CO2-uitstoot en milieubelasting. Maar dat is slechts een begin. Andere punten waar we op letten om de CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden zijn:

  • Samenwerken met lokale leveranciers. Daarmee houden we de transportkilometers zo laag mogelijk.
  • Gebruik van zelfverdichtend beton. We hoeven daardoor minder elektriciteit te gebruiken.
  • Combineren van ritten en retourritten voor aflevering bij de klant. Zo voorkomen we zoveel mogelijk dat vrachtwagens leeg terugrijden.
  • Recycling van materialen: van restbeton maken we fundatieblokken, het betonpuin wat daarna nog overblijft wordt hergebruikt als toeslagmateriaal in beton of als wegverharding. Het staal voor onze mallen wordt na gebruik gedemonteerd en tot nieuwe mal gevormd.

C02 PRESTATIELADDER

Bij Efko Beton maken we voortdurend een goede afweging tussen financieel economische belangen aan de ene kant, en sociale belangen en het milieu aan de andere kant. Op die manier blijven we ondernemen met oog voor natuur en omgeving. Deze werkwijze maken we ook zichtbaar door de score op de CO2-Prestatieladder.

WAARBORGING VAN ONZE KWALITEIT

Op alle terreinen in de bedrijfsvoering maakt Efko Beton bewuste en duurzame keuzes voor het waarborgen van de kwaliteit. Vanzelfsprekend is Efko Beton in het bezit van een KOMO-certificaat. Ook worden intern diverse kwaliteitscontroles uitgevoerd om te waarborgen dat alle producten voldoen aan de hoge maatstaven die wij stellen. Wilt u meer weten over hoe Efko oBeton kwaliteit en duurzaamheid waarborgt? Downloadt u dan hier onze certificaten:

Menu