1. Nieuws
  2. “Als je het opent, dan komt er iets moois uit.”

“Als je het opent, dan komt er iets moois uit.”

Aan het woord is Ronald de Jong, medewerker bedrijfsbureau bij Efko Beton en in zijn vrije tijd fotograaf. Hij is begin maart begonnen bij het bedrijf uit zijn voormalige woonplaats Uitwellingerga.

In de tussentijd is er veel veranderd bij Efko Beton. “Toen ik verhuisde maakten ze vooral standaardproducten, zoals ankerplaten. Inmiddels heeft Efko Beton een veel breder assortiment met onder andere parkbanden, trapelementen en randelementen.” Die stap naar concreet, naar een echt product, dat was voor Ronald een belangrijke drijfveer. Hij was al werkzaam in de ruimtelijke inrichting en leerde Efko Beton op die manier opnieuw kennen. De eerste indruk is goed. “Ik ben nu weer bezig met de praktijk. En we hebben een klein team, dus je pakt veel verschillende dingen op.”

Met een achtergrond in aannemerij en wegenbouw en wat omzwervingen zit Ronald nu op zijn plek. En de link met fotografie? “Net als met fotografie werk je in beton met een negatief; de mal. En zoals je in de fotografie een zekere spanning voelt als je het negatief ontwikkelt, zo is dat ook zo bij het openen van de mal. Als je het opent, dan komt er iets moois uit.”

Menu