1. Nieuws
  2. Aan het werk zonder solliciteren; het kan bij Efko Beton

Aan het werk zonder solliciteren; het kan bij Efko Beton

Open Hiring Efko Beton

UITWELLINGERGA- Werken op een locatie met het mooiste uitzicht van Friesland en aan de slag zonder een sollicitatiebrief te schrijven of een sollicitatiegesprek te doen. Het kan bij Efko Beton op bedrijventerrein Brêgefinne in Uitwellingerga. De energie-neutrale fabriek staat aan het Prinses Margrietkanaal: vandaar het mooie uitzicht. De nieuwe manier om mensen aan te nemen heet Open Hiring. En Efko Beton maakt, zoals de bedrijfsnaam al zegt, beton.

 

“Ons vak is zo geweldig”, begint Ruud Riemersma het gesprek enthousiast. “Wij maken van zand, grind en cement het meest hightech beton van Nederland. Wat we vandaag maken, gaat honderd jaar mee. Als je wilt werken, technisch inzicht hebt én je houdt van mooie dingen maken, ben je bij ons aan het juiste adres.”

Familiebedrijf

Ruud Riemersma heeft samen met zijn broer Ralf de leiding over het familiebedrijf, dat in 1965 werd opgericht. Efko (Erven Feenstra en Koenen) maakt circulair beton voor de grond-, weg- en waterbouw. De focus ligt op elementen boven de grond; zo komen de betonbanken bij station Sneek, de kademuren aan de Looxmagracht in Sneek en de betonbanken bij het strand van Makkum uit Uitwellingerga. Ook buiten de provincie is Efko actief; het bedrijf werkt voor grote infraprojecten en maakte bijvoorbeeld twaalfhonderd unieke elementen voor viaducten van de nieuwe snelweg A16 bij Rotterdam.

Geen sollicitatiebrief, geen cv, geen sollicitatiegesprek

Efko Beton heeft op dit moment vacatures voor zichtbeton-productiemedewerkers. Die kan Ruud op een reguliere manier invullen, maar hij is enthousiast over een nieuwe manier, het zogenaamde Open Hiring. Hierbij hoeft een werkzoekende geen sollicitatiebrief te schrijven, geen cv te maken en geen zenuwslopend sollicitatiegesprek te voeren.

Vaardigheden, karakter en potentie

Hoe het wel gaat, legt Ruud graag uit. Lees daarvoor het complete artikel op de website van GrootSneek via onderstaande button:

Menu